Ridläger

Finntorps Gård har en lång ridlägerhistorik, här har det ordnats med ridläger sedan 1972. Vi är stolta att få föra traditionen vidare. Visste du att prinsessan Victoria samt OS-ryttaren Lisen Bratt har varit på ridläger här? Det är vi såklart lite extra malliga över.

Som ridlägerdeltagare hos oss på Finntorps Gård möts du alltid av en gemytlig stämning, fika uppdukat och trevlig personal som hälsar välkommen. Vår ambition är att erbjuda kvalitativ ridundervisning i en trivsam, välkomnande, välordnad miljö. Undervisning och ridning sker så mycket som möjligt utomhus.

Vi är måna om att hålla en hög säkerhetsnivå och våra hästar och ponnyer är omsorgsfullt utvalda för att passa in i vår verksamhet. Hästar och ponnyerna går i verksamheten övriga året och används både till trygga nybörjarlektioner och mer avancerade ryttare i dressyr och hoppspecial, där de även åker ut och tävlas.

Ridlägren är 7 dagar, oftast söndag- lördag. Våra läger är träningsläger med både dressyr och hoppning. När du kommer får du provrida en häst eller ponny, om ni trivs tillsammans får ni fortsätta att lära känna varandra under veckan.

Anmälan

Många av lägren blir tidigt fullbokade. Önskar ni en plats eller flera om ni är kompisar, är det ett tips att boka tidigt.  Finntorps ridläger finns med i SRR och du anmäler lätt här:http://www.ridlager.se/ridlaeger/finntorps-gaard

 

 

 

 

 

 

 

 

En ponny som sin egen

Du får ha en ponny som din egen under din lägervecka hos oss.Dagarnas fylls med två ridpass per dag, programridning, banhoppning, gymkhana, tömkörning och mycket mer. Därutöver blir det teoriundervisning och tid för nöjen, bad och lek med lägerledarna. För att komma på sommarlägren ska man vara 10 år och ha ca två års ridvana. Vi har läger för olika nivåer.

Boende

Lägerdeltagarna bor trevligt i nyrenoverade, mysiga lägerstugor. Dusch och toalett finns ett stenkast bredvid.
Vår uppskattade mat lagas i lägerköket och serveras i en stor härlig matsal med utsikt över hagarna och Yxtasjön.
På kvällstid finns en liten kiosk. Där finns också sköna soffor där vi umgås på kvällarna.

Instruktörer

Alla instruktörer på våra läger är utbildade ridinstruktörer och känner till vår verksamhet väl.

Lägerledare

Lägerledarna tar väl hand om alla lägerdeltagare och försöker se till att stämningen alltid är på topp, men håller också en god blick över hästhanteringen så att allt går säkert och lugnt till i stallet, runt hagarna och vid den fina bryggan.

Ridning, lek och glädje

Både träning, men också lek och glädje präglar våra läger, som ger en helhetsupplevelse för barn och ungdomar som gillar hästar, bad, lek och att träffa nya kompisar. På den egna badbryggan badas det flitigt de sommardagar vädret tillåter, den gångna sommaren var det ju fantastiska soliga dagar och varma kvällar!

Egen ponny

För dig som vill ta med egen häst, går detta självklart bra. Här ordnas det med hagar, om den vill gå själv eller med kamrater och det finns uppstallning enligt överenskommelse.

Avslutning

Alla läger avslutas med ett populärt fikabord och en uppskattad hoppuppvisning inför föräldrarna, släkt och vänner.